Kam z vsemi bučkami? Recept: bučke v pivskem testu


Kaja Kramar
Kaja Kramar
30 Aug, 2019

Ne veste, kam bi z vsemi bučkami, ki so vam zrasle na vrtu? Bučke lahko napravimo na ogromno načinov, saj so odlične v vseh oblikah. Tokrat sem vam pripravila odličen, a preprost recept za bučke v pivskem testu.

ocvrte bučke
Vir slike: Flickr

Priprava zelenjave v testu iz piva je hitra in odlična rešitev za okusen obrok. Bučke v pivskem testu se bodo podale k pečenemu krompirčku in zelenjavnim omakam. Pivsko testo pripravimo, kakor pripravljamo maso za palačinke, le mleko oziroma radensko v masi nadomestimo s pivom brez pene. Če želimo pripraviti vegansko različico, lahko jajca izpustimo in moko s pivom zmešamo do prave gostote. Testo bo bolj bledo, barvo pa mu po želji lahko popravimo s kurkumo ali mleto papriko.

Recept

Bučke olupimo in jih narežemo na pol centimetra debele rezine ter osolimo.

Za pivsko testo razžvrkljamo jajce in mu prilijemo pivo brez pene. Tekoči zmesi dodamo sol, olje in zamešamo moko. Napravimo gladko tekoče testo, kakor za palačinke, pri tem uporabimo metlico. Bučke obrišemo s prtičem, saj so zaradi soli spustile vodo, lahko pa jih povaljamo v moki. V lonec natočimo zadostno količino olja za cvrtje in ga močno segrejemo. Bučke pomakamo v testo in polagamo v vroče olje. Ko so na obeh straneh rumeno ocvrte, jih poberemo iz olja in položimo na papirnato brisačko. Pomembno je, da posode medtem ne pokrivamo, sicer cvrtje upade.

Kaj potrebujemo:

  • 30 dag mladih bučk
  • sol

Pivsko testo:

  • 1,5 dl piva
  • 1 jajce iz proste reje (lahko tudi brez)
  • sol
  • 15 dag moke
  • 2 žlici olja
  • olje za cvrtje
Prispevek sem pripravila Kaja Kramar – mama dveh razigranih fantkov, zaradi katerih sem se podala na pot raziskovanja zdravih, polnovrednih in raznolikih obrokov. Moja strast je kuhanje z zdravimi in zdravilnimi sestavinami, še posebej dajem poudarek na to, kakšna energija vstopa v naše telo preko hrane – ali nam hrana energijo daje ali odvzema. Pravijo, da gre ljubezen skozi želodec in verjamem, da lahko občutimo, če je obrok pripravljen z ljubeznijo. Več vegetarijanskih in veganskih receptov ter predlogov za zdravo življenje lahko poiščete na Aktivno užij dan.
Himalajska sol Zeleni planet

Himalajska sol FINO MLETA DR. AYPAR 900g

OGLEJTE SI IZDELEK
Mandljeva moka Zeleni planet

BIO MANDLJEVA MOKA - razmaščena

OGLEJTE SI IZDELEK