Smuti za imunski sistem


Kaja Kramar
Kaja Kramar
16 Aug, 2019

Ste vedeli, da moramo za dobro zgrajen imunski sistem, ki nas bo varoval čez zimo, poskrbeti že poleti? To storimo tako, da poskrbimo za zdravo in uravnoteženo prehrano. Če nas zdrava prehrana spomni na odrekanje, pa je zdaj čas, da spoznate, da je zdrava prehrana lahko tudi okusna.

smoothie za imunski sistem
Vir slike: Pixabay

Pripravila sem vam recept za okusen smuti, ki bo vašemu telesu dal vitamine in minerale, ki jih potrebuje, obenem pa si boste lahko že za zajtrk oblizovali prste.

Potrebujete:

  • 1 lonček navadnih borovnic ali svežih ameriških borovnic
  • 1 lonček malin
  • 1 pest mlade špinače
  • ½ lončka riževega mleka. Napravite ga lahko sami, tako da skuhate skodelico riža, jo odcedite ter rižu dodate 4 skodelice prekuhane mlačne vode. Zmes zmiksate ter precedite skozi fino krpo.
  • 1 vanilijev sladkor ali žlica medu.
Previdno le pri kupljenih malinah in mladi špinači, saj sta pogosto visoko na lestvici sadja in zelenjave, ki se pridelujejo z uporabo pesticidov. Izberite ekološko pridelavo ali sadje in zelenjavo z domačega vrta!

S tem bogatim smutijem boste poskrbeli za vnos vitaminov C, K, E, B6, železa, kalija, mangana in magnezija ter mnogih drugih snovi, ki pomagajo zgraditi učinkovit imunski sistem.

Oglejte si tudi vse naše vitamine in minerale, ki pomagajo krepiti vaš imunski sistem.

Prispevek sem pripravila Kaja Kramar – mama dveh razigranih fantkov, zaradi katerih sem se podala na pot raziskovanja zdravih, polnovrednih in raznolikih obrokov. Moja strast je kuhanje z zdravimi in zdravilnimi sestavinami, še posebej dajem poudarek na to, kakšna energija vstopa v naše telo preko hrane – ali nam hrana energijo daje ali odvzema. Pravijo, da gre ljubezen skozi želodec in verjamem, da lahko občutimo, če je obrok pripravljen z ljubeznijo. Več vegetarijanskih in veganskih receptov ter predlogov za zdravo življenje lahko poiščete na Aktivno užij dan.
Naravni B kompleks Zeleni planet

NARAVNI B KOMPLEKS Z BIO FLAVONOIDI, 30 KAPSUL

OGLEJTE SI IZDELEK
Naravni vitamin C Zeleni planet

Naravni vitamin C Natura C – acerola, šipek

OGLEJTE SI IZDELEK